• Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
Openingstijden:
Adres:

Kort Ambachtlaan 5
3333EH Zwijndrecht

Zuid-Holland Nederland
(Winkelcentrum Kortambacht)
(Gratis parkeren)

Kvknummer : 55147038
Btwnummer : NL382554012B01

Email: info@reparatieexpert.nl  Tel               : 078-6472417

Contact:
Copyright © 2012 - Reparatie Expert | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring
Origineel of namaak onderdelen

De laatste tijd krijgen wij met regelmaat de vraag wat nu het verschil is tussen namaak schermpjes en originele schermpjes en hoe "origineel" deze dan zijn. Wij willen dit graag toelichten, zodat u, voor uw portemonnee, de juiste oplossing kunt kiezen.

Origineel
Laten we hier helder over zijn. Geen enkele reparatiedienst kan onderdelen bestellen van Apple rechtstreeks. Originele onderdelen worden alleen aan de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag geleverd. Hier heb je de Genius Bar die voor u reparaties kunnen uitvoeren. 

Wel zijn er originele onderdelen beschikbaar voor de merken Samsung, Sony, Huawei, HTC, LG en Nokia bij de fabrikanten. 


OEM (Apple)
OEM betekend 'original equipment manufactorer'. Dit betekend niets anders dan dat de fabriek, in opdracht van, onderdelen maakt voor Apple. Foxconn is zo'n bedrijf. Bosch doet dit bijvoorbeeld al sinds lange tijd met haar bougies (auto onderdeel). Ze maken, in opdracht van Opel, bougies voor veel modellen. Daarnaast verkopen ze ook hun eigen bougies. Dit betekend dus: Foxconn verkoopt parallel naast Apple de onderdelen via geselecteerde distributiekanalen. 

Refurbished 
Daarnaast bestaan er 'Refurbished' varianten en deze zijn overall van uitstekende kwaliteit. Refurbished is het Engelse woord voor gereviseerd.

Het is een term die onder andere gebruikt wordt in de IT en Electronica wereld. Met ‘Refurbished’ verstaan we producten die eerder ‘gebruikt’ zijn geweest en die dankzij een opknapbeurt weer als nieuw zijn.


B-kwaliteit (high-copy)
Ook bestaan er namaakonderdelen die op het oog goed lijken, maar helaas niet dezelfde kwaliteit hebben als de voorgenoemde onderdelen. Echter, is de prijs hier ook naar. Vaak zijn deze onderdelen een fractie van de prijs. 

*Als we spreken over de kwaliteit van een Refurbished beeldscherm, hiervan blijven alleen de Touchscreen en de lcd origineel. De andere onderdelen worden vervangen door imitatie onderdelen. Dit betekend dat een refurbished beeldscherm niet te vergelijken is met een OEM beeldscherm. De kwaliteit van een OEM beeldscherm is het dichtstbijzijnde scherm bij de originele beeldscherm. 


Wat krijgt u bij ons?
Reparatie Expert gebruikt in principe Originele en OEM onderdelen tenzij er nadrukkelijk gevraagd word om een zg. 'high-copy' onderdeel. 

Quality options